Fokus på kvalitet

Alle våre bunader blir sydd i henhold til de tradisjoner og strenge krav som stilles til bunader i Norge. Vi kan garantere et produkt hvor håndverk og kvalitet står i fokus. Bunadene blir sydd og montert for hånd. Vi vektlegger også kvalitet og etnisitet når vi velger ut matrialer til våre bunader. En del av matrialene kjøper vi fra Norske anerkjente leverandører som Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk,Røros Tweed,Krivi-Vev,Mandal Veveri ,Tyrihans og Bernard.L.  De fleste herre bunader er laget i engelsk klede som er den mest eksklusive og kostbare varianten av ullstoff. Kleden er vevet som toskafta matriale med innblanding av merinoull som gjør at matrialet holder press lengre og trekker mindre støv enn vanlig vadmelstoff.

Bunadsgleden arbeider med søm av bunader og folkedrakter med forankring i norsk kultur og tradisjon. Sentrale arbeidsområder er måltaking,matrialberegning,klargjøring,klipping,søm og monteringsarbeid. Vi utfører broderier,hekling,veving mfl. Prøving,tilpassing,pressing og etterbehandling.

Vi produserer utsmykninger til bunader og andre folkedrakter. Våres sølv og filigranssølvsmeder har lang erfaring og behersker alle teknikker i sølv og filigransfaget. Håndverket er basert på gamle teknikker uten bruk av moderne maskiner. Alt bunadsølvet er laget for hånd etter gammel norsk tradisjon.

Sterk fokus på kvalitet,faglig dyktighet,god service og et ønske om å videreføre norske håndverkstradisjoner er våres varemerke.